AT - 10 -TION

kepada sesiapa yang melawat blog ni jika ada yang ingin dikongsi,komen anda sangat dialu-alukan.terima kasih :)

Followers U Rock

Tuesday, 23 October 2007

raya lagi ker??




..raya kali ni buleh dipanggil sebagai raya webcam. Sebabnya malam raya , 1 syawal kitaorg berwebcam ngn keluarga di malaysia. Walau ada sedikit sayu di hati namun terubat la jugak rindu..ahahks. maap emo sila ketepi .

memula nk buat citer pasal raya tapi akhirnya mood dah x der.ngeee.
ari tu aku cuba dapatkan sorang untuk mentafsir tarikh lahir.harap maklum ni bukan kes menilik atau ape..eheh.
saje nk test.kata org tu dia belajar dr seorg encik yg nama nye aku x pasti tp agak pandai dari segi menilai.
..ingt ini hanya lah test untuk saje saje yer..huhu

ni la sedikit petikan jawapan yang dia bagi padaku:
perlu byk perancangan dlm diri untuk berjaya.

huhuh..mendpt jawapan nya agak puas hati. betul ke x de perancangan?atau
ade perancangan tp x dibuat?..ngee tu betul jugak..adeh..
stress tul..
erm..ditambah dengan malsah yang x dpt ku atasi iaitu malasah seorg manusia yang x dapat memahi bahasa,malah mengugut seakan lupa akan kenikmatan yang allah dah bagi.. patut ke aku kata ade manusia yang bertopeng kan syaitan ??nauzubiilah..
jauhkan aku dari syiatan durjana.

persoalan yg sekrg bermain dalam fikiran cammana nak elakkan dari senang percaya? best ke bila senang percaya kat orang?
perlu ke elakkan senang caya?..mesti perlukan. tapi camamna eak?..
percaya ke tak percaya?hakikat atau sebaliknya?
adeh..ape benda la percaya2 ni??..

ape pun untuk sape2 yang baca..jgn mudah percaya akan sesapa.percaya diri anda sendiri dan yang selalu aku cuab2 ingtkandiri aku dikala kelupaan.. sentiasa yakin dengan ALLAH

sedikit renungan ...

Setiap mukmin perlu meyakini bahawa janji Allah adalah benar.Justeru,kita perlu yakin dengan pertolongan Allah.munajat dan panjatkan doa kepada-Nya dengan penuh azam dan harapan yang seterusnya diiringi dengan usaha dan tawakkal.Banyakkan membaca Al-quran kerana hanya dengan mengingati Allah,jiwa akan menjadi tenang.

1 comment:

syifa said...

dont worry,, kiter bersabar,, mayb semua ada hikmah nyer. memberi kita pengalaman bawa this world ni da berubah da,, org yg dulu salin mempercayai satu sama lain,, then satu hari msm apa ntah,, betul kata kak meena,, syifa sokong,, yakin selalu pada Allah..! ^_^
Lebiuuu XXx